Start » Resmål » Cypern » Limassol

Limassol

Limassol

Limassol är Cyperns till ytan största stad, och näst störst i befolkningsmängd. Här bor 176,000 invånare. Limassol ligger vid Akrotiri Bay, på sydkusten. Staden är huvudstad i disrtiktet med samma namn. Limassol har ett rikt kulturellt arv, och här finns även en teknisk högskola.

Här finns mycket att hitta på som turist, bland annat museer och intressanta arkeologiska platser. Limassol byggdes mellan två uråldriga städer, Amathus och Kourion. Därför döpte man staden till Neapolis först, som betyder ”ny stad”.

Man är i färd med att bygga en jättelik marina, som ska heta Limassol Marina. När den står färdig kommer där finnas plats för runt 1000 småbåtar eller yachter.

Det finns nio slott på Cypern – ett av dem i Limassol. Bysanterna byggde det runt år 1000, och det har inget speciellt namn utan kallas bara ”the Medieval Castle” (det medeltida slottet). Det har nu blivit museum av det, med utställningar om och från medeltiden. Det finns även ett konstmuseum i staden med konstverk från den lokala kulturen.